Antisemitische uitspraken Kanye zetten aan tot geweld

Antisemitische uitspraken van rapper Kanye West hebben in de Verenigde Staten geleid tot een golf van geweld en vandalisme. Dat meldt de Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich inzet tegen Jodenhaat, in een rapport. De naam van West, ook bekend onder de naam Ye, wordt in het rapport gelinkt aan tientallen antisemitische incidenten.

Op verschillende plekken is vandalisme gepleegd met teksten als “Ye heeft gelijk”. Ook werden Joodse families lastiggevallen met soortgelijke uitspraken. Soms werden mensen zelfs aangevallen. In Maryland werd een Joodse man door een groep mensen aangevallen, die daarbij “doe het voor Kanye” zouden hebben geroepen.

Ye zorgde vorig jaar voor veel ophef met een reeks antisemitische uitspraken. In een interview met het extreemrechtse platform Infowars prees hij ook Adolf Hitler. Sportkledingmerk Adidas beëindigde de samenwerking met de rapper naar aanleiding van zijn uitspraken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes