Noodtoestand Nieuw-Zeeland door orkaan Gabrielle

AUCKLAND (ANP/RTR) – Nieuw-Zeeland heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen door de grote problemen die de orkaan Gabrielle veroorzaakt. Het is pas de derde keer in de geschiedenis van het land dat de regering de noodtoestand afkondigt, melden de media daar. De maatregel geeft de centrale overheid meer bevoegdheden bij de hulpverlening in de getroffen gebieden.

Door de cycloon, die gepaard gaat met veel regen, kampt een deel van het land met overstromingen, landverschuivingen en hoge golven. Vooral langs de kust is er stroomuitval en zijn er gestremde wegen, waardoor sommige plaatsen zijn afgesneden van de buitenwereld.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes