Moordenaar na 26 jaar bij willekeurige vliegveldcontrole opgepakt

DÜSSELDORF (ANP/DPA) – Een man die 26 jaar gezocht wordt voor een moord, is opgepakt op een Duits vliegveld. Hij werd er bij de douane uitgepikt voor een willekeurige controle en toen bleek dat Ierland en Albanië achter hem aan zaten.

De 44-jarige Albanese man probeerde van Düsseldorf naar Barcelona te vliegen, maar werd eerst extra gecontroleerd. Hij bleek in Ierland gezocht te worden voor drugsgerelateerde misdaden. De luchthavenpolitie nam daarna zijn vingerafdrukken af en kwam erachter dat hij ook veroordeeld is voor het doodschieten van een persoon in 1997. Hij gebruikte nu een andere naam.

Omdat Albanië geen verjaringstermijn kent voor moord kan de man nu door Duitsland worden uitgeleverd aan zijn geboorteland.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes