De profetische woorden van Simeone: ‘Memphis verricht het wonder’

Memphis Depay heeft met zijn eerste doelpunt voor Atlético Madrid zijn ploeg behoed voor puntenverlies en de profetische woorden van trainer Diego Simeone bevestigd, zo leverde een rondgang langs Spaanse media op.

Jan Oblak vervulde zondag een hoofdrol bij Atlético Madrid, dat met hangen en wurgen de overwinning pakte tegen Celta de Vigo. De reddingen van de Sloveense doelman boden invaller Memphis de kans om in de slotfase de rol van matchwinner te pakken.

‘Memphis verricht het wonder’, schreef 20minutos over de ontsnapping van Atlético, dat met tien man alsnog aan het langste eind trok met dank aan de Oranje-international. ‘Oblak stopt Celta en Memphis maakt het af’, vatte El Pais het samen.

‘De Nederlander maakte met zijn last-minutegoal de wonderbaarlijke wedstrijd van de Sloveen helemaal goed’, schreef MARCA over de Oranje-international, die volgens de Spaanse sportkrant Simeone een ziener maakte. ‘El Cholo had al gezegd dat hij had gezien dat Memphis er klaar voor was beslissend te zijn’, viel te lezen. ‘Zodra Memphis het veld betrad, joeg hij als een echte 9 op een losse bal om die met een fantastische beweging naar het doel te sturen.’

‘Eindelijk Memphis.’ Volgens Diario AS is het slechts het begin. ‘Hij maakte zijn eerste doelpunt voor de Rojiblancos en is een speler die veel kan bijdragen. Hij kan scoren en kan de Atlético-aanval van agressie voorzien.’

‘Katachtig’, oordeelde El Mundo Deportivo over het optreden van Memphis. ‘Als enige spits zocht hij goed naar de ruimte en was gefocust in de jacht op de bal, die Atlético de drie punten opleverde.’ Want de zege kwam onverwacht. ‘Memphis, heel slim, schoot het in het doel. Het werd 0-1 en de drie punten voor Los Colchoneros. Zien is geloven.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes