‘Ajax deed als enige Eredivisie-club niet mee aan actie voor Giro555’

Ajax heeft tijdens het afgelopen weekend als enige Eredivisie-club niet meegewerkt aan een actie ter ondersteuning van Giro555. De stichting deelde aanvoerdersbanden uit en ontving in ruil daarvoor de shirts van de aanvoerders, maar de directie van de Amsterdammers besloot anders.

In de uitzending van Veronica Offside komt Wesley Sneijder, zelf nauw betrokken bij het initiatief, te spreken over de actie. Hij hoopt een steentje bij te dragen aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. ‘Het is een mooi initiatief. Iedereen heeft dit gedragen en de aanvoerders hebben ook hun shirt gedoneerd. Dat gaat straks allemaal naar Giro555. Vanaf het einde van de week gaat de veiling open.’

In de uitzending komt ook op tafel dat Ajax de enige club is die niet meedeed aan het initiatief. ‘Het kwam vanuit de directie’, legt Sneijder uit. ‘Ze hadden hun eigen actie. Ik weet niet wat de actie was, maar goed. We moeten kijken naar degenen die hem wel hebben gedragen. Er hebben er zeventien meegedaan en daar zijn we dankbaar voor. Ik hoop dat wat spelers van Ajax een shirt gaan doneren.’

Onbegrip bij Van der Meijde

Andy van der Meijde is eveneens aanwezig in de studio en kan het nieuwtje niet aan zich voorbij laten gaan. Hij is niet te spreken over de manier waarop Ajax ermee is omgegaan en spreekt zich uit. ‘Ik vind het wel apart. Als je zo’n grote club bent, dan vind ik dat je eraan mee mag doen en kunt uitstralen dat je het steunt. Ik snap dat niet’, aldus de oud-Ajacied.

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 1,90 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes