Rondom Ajax: Ajax bekrachtigt samenwerking met tien nieuwe partnerclubs

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajax bekrachtigt samenwerking met tien nieuwe partnerclubs

Ajax heeft er tien nieuwe partnerclubs bij, zo meldt de Amsterdamse club op de officiële website. HVV Hollandia, AMVJ, Atletico Club Amsterdam, SV BSM, DTA Fortius, NFC, ASC Waterwijk, FC Weesp, ZSGOWMS en R.K.V.V. DEM zijn nu officieel verbonden aan Ajax. Corné Groenendijk, werkzaam bij Ajax Coaching Academy, vertelt dat het voor Ajax belangrijk is om clubs aan zich te binden. ‘Omdat we graag support in onze eigen stad en de omgeving hebben. Voor de Partnerclubs is juist het erg waardevol om in samenwerking met Ajax hun inhoudelijke programma’s verder te verbeteren. Dat maakt echt dat het win-win is.’

Timber ontvangt Future Stars-kaart van EA

Jurriën Timber heeft een plekje verworven tussen de Fifa 23 Future Stars van EA Sports. De verdediger ontvangt hiervoor een speciale kaart in het populaire voetbalspel. Timber krijgt een algemene rating van 89. Hiermee heeft hij één rating hoger dan ploeggenoot Mohammed Kudus en broer Quinten, die al eerder een Future Stars-kaart kregen. Ook andere Ajacieden waren erg geïnteresseerd in de kaart die Timber uitgereikt kreeg, zo blijkt uit de beelden.

Klaassen staat voor driehonderdste duel als Ajacied

Davy Klaassen staat voor zijn driehonderdste wedstrijd in het shirt van Ajax. De middenvelder kan onder John Heitinga steevast rekenen op een basisplaats en dus lijkt Ajax – RKC Waalwijk een bijzonder duel te kunnen worden voor hem. Tijdens de voorgaande 299 wedstrijden wist het kind van de club al 89 doelpunten te maken, waarbij hij vaak verantwoordelijk was voor de openingstreffer. In twee periodes bij Ajax kreeg hij de titel van Mister 1-0 op zich.

JBL officiële partner Ajax Esports

Ajax en JBL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, zo valt te lezen op Ajax.nl. De Ajax Esporters zullen JBL headsets dragen tijdens hun wedstrijden en trainingen.

Commercieel directeur Menno Geelen is verheugd met de samenwerking. ‘JBL en Ajax zijn twee aansprekende namen en een logische fit. We gaan hun gaming producten onder de aandacht brengen bij onze nog steeds groeiende groep Ajax Esports-volgers.’

Rez Kazzaz, sr marketing manager Benelux JBL, is blij met deze samenwerking. ‘We zijn er trots op dat we met zo’n talentvol Esports-team als Ajax gaan samenwerken.’

Van der Eijk scheidsrechter bij Ajax-RKC

Scheidsrechter Sander van der Eijk is door de KNVB aangewezen om komende zondag Ajax-RKC in goede banen te leiden. Hij wordt hierbij geassisteerd door VAR Robin Gansner. De aftrap van dit duel is om 16:45 uur. Eerder dit seizoen wist Ajax met 4-1 te winnen in Waalwijk.

Van der Sar bedankt Schreuder voor bewezen diensten

Edwin van der Sar heeft Alfred Schreuder via Twitter bedankt voor zijn bewezen diensten. Na afloop van Ajax – FC Volendam (1-1) werd de trainer ontslagen door de club en nu richt de algemeen directeur zich op de toekomst. ‘Na een turbulente periode die resulteerde in het vertrek van Alfred Schreuder, wil ik hem bedanken voor zijn werk en hem het allerbeste wensen voor de toekomst. Met de aanstelling van John (Heitinga, red.) verwachten we de weg omhoog weer in te zetten. Er is nog veel om voor te vechten.’

Ten Hag krijgt lachers op zijn hand tijdens persconferentie

Erik ten Hag kreeg dinsdagmiddag de lachers op zijn hand tijdens de persconferentie. De manager van Manchester United was later dan gepland aanwezig op zijn perspraatje en daar had hij een goede reden voor, zo liet hij weten. Er was namelijk sprake van een technisch probleem. ‘Nee, dat is geen boete! Ik kon er niets aan doen’, zei Ten Hag met een lach.

Youth League duel Ajax O18 live te zien op Ziggo Sport

De wedstrijd in de Youth League tussen Ajax O18 en MTK Boedapest is woensdagavond live te zien op Ziggo Sport. De aftrap van het duel is om 18:00 uur in Hongarije. Het is een duel in de tussenronde van het Europese clubtoernooi voor jeugdteams. De uitzending begint vijf minuten voor de aftrap.

Ajax speelt, net als alle andere nummers twee uit de Youth League, een tussenronde tegen één van de acht winnaars van het Champions Path. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de achtste finale van het prestigieuze jeugdtoernooi.

Minuut stilte bij wedstrijden in de KNVB Beker voor slachtoffers aardbevingen in Turkije en Syrië

De KNVB heeft laten weten dat er voorafgaand aan de wedstrijden in de TOTO KNVB Beker een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis aan iedereen die is getroffen door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Ajax speelt donderdagavond in het bekertoernooi tegen FC Twente. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

Brobbey komt maandagavond in actie namens Jong Ajax

Brian Brobbey komt maandagavond in actie namens Jong Ajax. De spits moest het tijdens de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur doen met een invalbeurt bij Ajax 1 en dus mag hij een dag later wedstrijdritme opdoen. Overigens toonde hij zich in Friesland nog wel scherp, want als invaller wist hij twee van de vijf Amsterdamse goals te maken.

Makkelie fluit bekerkraker FC Twente-Ajax

Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen om donderdagavond de bekerkraker FC Twente-Ajax in goede banen te leiden. De aftrap vindt plaats om 18:45 uur in De Grolsch Veste. Voor Makkelie is het de tweede topwedstrijd in korte tijd. Afgelopen weekend was hij de aangewezen man om Feyenoord-PSV te fluiten. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ajax toont medeleven aan slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

Ajax heeft op Twitter zijn medeleven getoond aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. In de nacht van zondag op maandag was er sprake van een zware aardbeving in Turkije en Syrië en later werd Turkije opnieuw getroffen door een beving. Er zijn op dit moment 1500 dodelijke slachtoffers, maar de verwachting is dat dit nog verder gaat oplopen. De Turkse president Erdogan spreekt van de ergste ramp sinds 1939.

Hato op twee na jongste Eredivisie-debutant ooit

Jorrel Hato is na Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf de jongste Eredivisie-debutant van Ajax ooit. Op het moment van zijn debuut was de jonge verdediger zestien jaar en 335 dagen oud. Trainer John Heitinga zei het volgende over de debutant: ‘Het is een jongen met heel veel potentie. Het is niet voor niks dat we hem laten spelen, we hebben veel vertrouwen in zijn ontwikkeling.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes