Reddingsteam geeft uitrusting weg aan Oxfam na acties in Turkije

DEN HAAG (ANP) – Het reddingsteam USAR, dat in het rampgebied in Turkije zocht naar slachtoffers van de aardbevingen, doneert met steun van het kabinet hulpgoederen aan een hulpteam van Oxfam Novib. USAR (Urban Search and Rescue Team) rondde zondag haar werk af in Turkije en laat daar spullen achter voor de hulporganisatie.

Minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) zorgt dat de kosten worden gedekt, laat een woordvoerder weten. Het gaat om onder meer tenten en bijbehorende verwarming, voedsel en water, generatoren, brandstof, waterzuivering, verlichting, latrines en regenpakken. Volgens Schreinemacher (Buitenlandse Handel) kunnen de medewerkers van Oxfam de spullen goed gebruiken bij hun werk in Turkije.

Maandag vertrekt USAR uit het rampgebied. Schreinemacher heeft “groot respect” voor het team, en is “dankbaar voor de inzet van de Nederlandse reddingswerkers”. De reddingswerkers van USAR hebben tijdens hun werk twaalf mensen en een hond kunnen redden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes