Nog steeds overlevenden onder het puin vandaan gehaald in Turkije

ANTAKYA (ANP/RTR) – Zes dagen na de verwoestende aardbevingen in Turkije begint de tijd te dringen in de zoektocht naar overlevenden. Toch weten reddingswerkers nog steeds overlevenden onder het puin vandaan te halen, onder wie kinderen.

Op een video die wordt gedeeld op Twitter is te zien hoe reddingswerkers in de getroffen provincie Hatay een 10-jarig meisje uit de puinhopen van een gebouw halen. Het meisje, genaamd Cudi, heeft daar 147 uur begraven gelegen. Elders in Hatay hebben reddingswerkers een kleuter weten te redden uit de restanten van een ingestort gebouw. Ook werden in deze provincie een man en zijn vijfjarige dochter levend onder het puin vandaan gehaald.

In de provincie Gaziantep is na 155 uur een 8-jarige jongen gered, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu. In de stad Nizip in deze provincie werd eerder al een jong meisje gered uit de puinhopen van ingestorte gebouwen, nadat zij 146 uur onder de puinhopen had gelegen.

In Antakya, de hoofdstad van de provincie Hatay, werd de 35-jarige Mustafa Sarigul na 149 uur onder het puin vandaan gehaald door Turkse en Roemeense reddingsteams. De reddingsoperatie was live te volgen op televisie. Volgens de reddingswerkers verkeert de man in goede gezondheid. Ook werd zondag een 85-jarige vrouw gered volgens Anadolu.

Volgens de officiële cijfers zijn er tot dusver zeker 24.617 doden gevallen in Turkije als gevolg van de aardbeving. In Syrië staat het dodenaantal vooralsnog op 3574. De VN verwachten dat het dodental zeker nog zal oplopen tot boven de 50.000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes