NAVO: ambtstermijn Stoltenberg wordt niet opnieuw verlengd

BRUSSEL (ANP) – NAVO-baas Jens Stoltenberg is niet van plan zijn termijn als secretaris-generaal van het westerse bondgenootschap opnieuw te verlengen. De Noor zal zijn functie zoals gepland dit najaar neerleggen, zegt woordvoerder Oana Lungescu van de NAVO.

“Het mandaat van secretaris-generaal Jens Stoltenberg is drie keer verlengd en hij heeft in totaal bijna negen jaar gediend. De termijn van de secretaris-generaal loopt in oktober van dit jaar af en hij is niet van plan nog een verlenging van zijn mandaat te vragen”, aldus Lungescu.

Stoltenbergs mandaat werd maart vorig jaar, kort na de Russische inval in Oekraïne, verlengd tot eind september 2023. Onlangs werd gespeculeerd dat de ambtstermijn van de 63-jarige oud-premier, die de langstzittende secretaris-generaal van de NAVO is, opnieuw zou kunnen worden opgerekt nu de oorlog in Oekraïne voortduurt.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes