‘Mercedes lag achter op schema met W14, maar grote motorwinst wordt verwacht’

Mercedes heeft enkele hectische weken achter de rug. Zo lag het team volgens het doorgaans goed geïnformeerde Formu1a.uno achter op schema met de ontwikkeling van de W14, het nieuwe strijdwapen voor komend seizoen. Tegelijkertijd is er ook positief nieuws te horen over de krachtbron.

De nieuwe auto wordt aankomende woensdag om 10:15u Nederlandse tijd gepresenteerd, maar om alles op tijd af te krijgen, werden er overuren gedraaid in de fabriek in Brackley. De ontwikkeling kwam achter op schema te liggen, waardoor extra werk werd gevraagd van het personeel. Dat had alles te maken met de productie van onderdelen, aangezien er late wijzigingen aan het ontwerp werden doorgevoerd.

Wat die wijzigingen precies zijn, is onduidelijk. Wel is duidelijk dat er op het gebied van de motor een grote winst aan pk’s wordt verwacht. Volgens het Italiaanse medium zou het gaan om een winst in de dubbele cijfers en dat alleen met werk aan de betrouwbaarheid van het blok. Ferrari is eveneens een team dat veel aan de betrouwbaarheid heeft gesleuteld en zou geschrokken zijn van de winst van de Duitse concurrent.

‘Meer carbon te zien op W14, maar Mercedes-auto blijft zilver’

Als laatste is er nog het gewicht van de W14. Volgens Formu1a.uno zullen er veel plekken zijn op de auto waar puur en alleen carbon te zien is. Het is een trend die vorig jaar begon, toen teams verf van de auto haalden om gewicht te besparen. Haas en Alfa Romeo hebben die trend dit jaar al voortgezet, gezien alle zwarte delen op hun bolides geen verf zijn, maar carbon. Mercedes gaat nog wel voor een zilveren kleurstelling, maar wel met meer carbon-plekken om de gewichtslimiet van 798 kilo te bereiken.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes