Israël erkent negen nieuwe nederzettingen Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/RTR) – Het veiligheidskabinet van Israël heeft zondag formeel negen nederzettingen erkend die Joodse kolonisten hebben opgericht op de bezette Westelijke Jordaanoever, zei de nationalistische minister Itamar Ben-Gvir.

De stap leidt mogelijk tot wrijving met de Verenigde Staten. De bondgenoot van Israël spreekt zich al langer uit tegen het creëren van nieuwe nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, omdat deze de vorming van een eventuele Palestijnse staat bemoeilijken.

De mensenrechtenchef van de Verenigde Naties Volker Türk zei onlangs dat het beleid van de nieuwe Israëlische regering van Benjamin Netanyahu “alleen maar tot meer geweld en bloedvergieten kan leiden”.

De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn de afgelopen weken weer flink opgelopen. Het Israëlische leger viel twee weken geleden Palestijns gebied binnen. Daarbij vielen negen doden. Een dag later werden zeven mensen doodgeschoten bij een aanslag bij een synagoge in Oost-Jeruzalem. Vrijdag kwamen twee mensen om toen een Palestijnse man een auto inreed op een bushalte in Oost-Jeruzalem. Een 8-jarige jongen overleed een dag later aan de verwondingen die hij bij de aanslag opliep.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes