Berghuis staat soms versteld wat Kudus bij Ajax laat zien

AMSTERDAM (ANP) – Steven Berghuis vond het terecht dat Mohammed Kudus zondag bij de ontmoeting tussen Ajax en RKC Waalwijk (3-1) werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De Ghanees nam in de slotfase de derde treffer voor zijn rekening, op aangeven van Berghuis.

“Kudus is een wat bescheiden jongen, een beetje op zichzelf. Het is mooi dat hij op het veld loskomt”, sprak Berghuis. “Soms sta ik versteld van wat deze jongen kan. Op het trainingsveld loopt hij er af en toe een paar zo makkelijk voorbij. Dat deed hij nu ook in een wedstrijd. Dit zijn jongens die het verschil kunnen maken.”

Berghuis miste na een kwartier spelen een kans. RKC sloeg daarna via Mats Seuntjens wel toe (0-1). “Dat was een vrije schietkans voor mij. Zo’n bal moet tussen de palen. Als ik had gescoord, had ik het de ploeg een stuk makkelijker kunnen maken”, aldus Berghuis, die het in de tweede helft alsnog goed zag komen. Na rust speelde de international vanaf de zijkant.

Duur petje

“In het midden was het in de eerste helft vrij druk. Ik had het gevoel dat ik vanaf de flank meer kon betekenen, dat bleek ook zo”, zei Berghuis, die zijn assist op Kudus bij de 3-1 uitbundig vierde. Hij maakte een soort karatetrap en zette daarna een petje op van iemand in het publiek. “Soms kun je dingen niet verklaren. Het was wel een dure pet, dus die persoon was denk ik wel boos geworden als ik ‘m had meegenomen. Maar ik vierde het zo uitbundig omdat het een belangrijk moment was. We hadden best wat moeite met de manier waarop RKC speelde. Bij de 3-1 was de wedstrijd over. Het zou zonde zijn geweest als we, in de goede reeks waarin we zitten, punten hadden verspeeld tegen RKC.”

Onder leiding van de vorige maand ontslagen Alfred Schreuder lukte het Ajax vaak niet om, ondanks de nodige kansen, in de slotfase door te drukken. Tegen FC Volendam bleef het bijvoorbeeld 1-1. Berghuis wilde niet met de vinger naar Schreuder wijzen. “Of er iets is veranderd? Dat weet ik niet. Daar mag jij je over buigen”, zei hij tegen een journalist.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes