12 gewonden aardbeving overgevlogen door Nederlandse luchtmacht

Een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Nederlandse luchtmacht heeft gisteren de eerste twee medische evacuatievluchten in Turkije uitgevoerd. Daarbij zijn 12 gewonden en 69 familieleden vanuit het rampgebied naar ziekenhuizen in Ankara en Antalya gebracht.

Voor deze inzet is het vrachtruim van het transportvliegtuig omgebouwd en voorzien van medische faciliteiten. Aan boord worden de slachtoffers geholpen door specialisten van het Centrum voor Mens en Luchtvaart, een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. 

Twee artsen en zes verpleegkundigen zijn aanwezig tijdens de vluchten. De eerste medische evacuatievlucht vond gisteren plaats. Daarbij werden 6 gewonden en 33 familieleden van de getroffen plaats Adiyaman naar een ziekenhuis in de kustplaats Antalya gevlogen. 

Daarna vloog de ‘vliegende ambulance’ door naar Incirlik, om nog eens 6 gewonden en 36 familieleden naar een ziekenhuis in de hoofdstad Ankara te brengen. 

‘Hulp wordt zeer gewaardeerd’

Detacehemtscommandant luitenant-kolonel Maurice Schonk is tevreden met het resultaat. “De hulp wordt zeer gewaardeerd door de bevolking”, zegt hij. 

Het Nederlandse vliegtuig zal de komende twee weken nog in Turkije actief zijn om medische evacuatievluchten uit te voeren. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes