Xavi onder indruk van Frenkie: ‘Zijn zelfvertrouwen is niet normaal’

Xavi Hernández heeft zich lovend uitgelaten over Frenkie de Jong. De middenvelder is volgens de trainer van Barcelona bezig aan een geweldig seizoen. Op de toekomst van Sergio Busquets heeft het vooralsnog geen invloed.

‘We zien op dit moment de beste Frenkie sinds hij hier gearriveerd is’, reageerde Xavi in een persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Villarreal. De Oranje-international leek in de zomer aanvankelijk te vertrekken, maar is nu onomstreden.

Xavi is geïmponeerd door de impact die De Jong heeft op het elftal van de Catalanen. ‘Hij is geweldig. Zowel in balbezit, als we aanvallen, als op het moment dat we de bal verliezen. Ook defensief is hij heel belangrijk. En hij heeft extreem veel zelfvertrouwen.’

Het lijkt de weg te openen voor een vertrek van Sergio Busquets. Zover wilde Xavi echter niet gaan. ‘Er zal nooit een probleem voor Busquets ontstaan hier. Hij weet dat hij heel belangrijk voor ons is. Hij is een levende legende bij deze club. Hij mag zelf beslissen of hij weg wil of wil blijven.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes