Veel schade door hevig noodweer op Malta en Sicilië

Hevig noodweer heeft op Malta en Sicilië voor veel overlast gezorgd. Vooral in het zuiden en oosten van Sicilië veroorzaakte de storm Helios veel schade. Straten kwamen onder water te staan en havengebieden zijn overstroomd.

Times of Malta schrijft vrijdag dat inmiddels is begonnen met het opruimen van schade die door de storm is veroorzaakt. Het Met Office van Malta heeft een gele weerwaarschuwing afgegeven. De bevolking wordt opgeroepen maatregelen te nemen en de kust en lager gelegen gebieden te vermijden.

Volgens Weeronline moeten de eilanden vrijdag nog rekening houden met heel veel neerslag en een stormachtige wind. Ook komen er aan de oostkust zware windstoten tot wel 140 kilometer per uur voor. Het systeem trekt in de loop van de dag richting het zuiden en daarbij neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Het weerbureau verwacht dat het richting het avonduur op de meeste plekken droog zal zijn in Sicilië. In Malta wordt het pas rond middernacht droog. Tot en met zaterdagochtend kan volgens Weeronline in totaal 100 tot lokaal 250 millimeter neerslag zijn gevallen in de regio.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes