Sfeer verandert in Turkije, maar Nederlandse redders werken door

DEN HAAG (ANP) – Zes dagen na de verwoestende aardbevingen in Turkije wordt de sfeer in het getroffen gebied grimmiger, merkt ook het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR. Oostenrijk en Duitsland kondigden zaterdag aan hun reddingsoperaties te onderbreken wegens de toegenomen onveiligheid. Het Nederlandse team blijft zoeken naar overlevenden.

Uit het rampgebied komen meldingen over confrontaties tussen gewapende plunderaars en de politie, waarbij ook geschoten is. De Duitsers constateren steeds meer woede bij mensen over het groeiende gebrek aan water en levensmiddelen.

“We merken wel dat de sfeer op straat verandert”, laat Jop Heinen van het Nederlandse team weten. De Nederlanders zijn net als de Duitsers en Oostenrijkers actief in het zwaar getroffen Hatay. “We houden er rekening mee in onze werklocaties en tijden. We merken ook dat de aanwezigheid van een tolk bij iedere reddingsgroep echt van grote meerwaarde is om de situatie te duiden”, zegt hij.

Volgens hem is er dit moment geen reden om eerder te stoppen, maar wordt in de gaten gehouden hoe de situatie zich ontwikkelt. “De veiligheid van het team staat voorop”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes