Russische in VS veroordeeld voor moordpoging op dubbelganger

Een 47-jarige Russische vrouw die in New York woont, is veroordeeld voor een mislukte moordpoging op haar dubbelganger. Ze vergiftigde in 2016 een Oekraïense vrouw die erg op haar leek, in de hoop haar identiteit te kunnen overnemen.

Een rechter moet zich nog uitspreken over de hoogte van de straf. Ze kan tot 25 jaar cel worden veroordeeld. 

Schoonheidsspecialiste

De Russische Viktoria Nasyrova, die in 2016 al enige tijd in New York woonde, kwam geregeld bij het slachtoffer over de vloer. Die was schoonheidsspecialiste en Nasyrova was een van haar klanten.

In augustus 2016 kwam ze langs voor een ‘nood-wimperbehandeling’. Ze had taart meegenomen. Ze gaf de Oekraïense een stuk dat ze had vergiftigd en nam zelf twee andere stukken taart. Al snel werd het slachtoffer doodziek en ging op bed liggen, schrijft de aanklager in een verklaring.

Identiteitspapieren gestolen

Niet veel later raakte ze buiten bewustzijn. De dag erop werd ze, nog steeds bewusteloos, op haar bed gevonden door een vriend. Om haar heen lagen pillen, waarschijnlijk bedoeld om het op een suïcidepoging te laten lijken. 

In het ziekenhuis kon ze worden behandeld. Eenmaal thuis teruggekeerd zag ze dat haar identiteitspapieren waren gestolen. De vrouw wist de politie nog wel te vertellen dat Nasyrova de laatste persoon was die ze had gezien en dat ze ziek was geworden na het eten van een stuk taart.

Agenten vonden de taartresten in het huis en lieten die in het lab testen. Het gif werd gevonden, net als de DNA-sporen van de dader, waarna het verdere speurwerk vrij eenvoudig was.  

Na haar arrestatie werd duidelijk dat Nasyrova niet zomaar een Russische immigrante in New York was. Ze werd in haar thuisland gezocht voor de moord op haar buurman in 2014, waarna ze het land uit was gevlucht.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes