‘Openlijke oorlog’ tussen FIA en Formule 1: ‘De relatie staat op springen’

Karun Chandhok gelooft dat de relatie tussen de FIA en de Formule 1 op springen staat, zo laat hij weten bij Sky Sports F1. De analist ziet dat er een soort oorlog is ontstaan tussen beide partijen na een reeks van meningsverschillen met FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

‘De relatie tussen de FIA ​​en de Formule 1 staat op springen’, wordt Chandhok geciteerd door CRASH. ‘Vorig jaar hebben ze het publiekelijk leuk en aardig gespeeld, maar we weten van achter de schermen in de paddock dat het allemaal lastig werd’, stelt de oud-F1-coureur. ‘Uit de afgevuurde brief blijkt duidelijk dat het nu een openlijke oorlog is.’

Ben Sulayem plaatste eerder dit jaar een reeks aan tweets waarin hij sprak over de waarde van de Formule 1. Dat werd niet goed ontvangen binnen de sport. ‘Ben Sulayem suggereerde dat de FIA ​​controle heeft over de waarde van de F1 en aan wie deze moet worden verkocht. Maar de 100-jarige overeenkomst, ondertekend door Bernie Ecclestone en Max Mosley, kende een huurcontract toe aan het F1-management dat loopt tot 2110.’

‘Destijds was er de Don King-clausule die de FIA ​​bepaalde vetorechten gaf, maar dat is niet langer geldig omdat de F1 onderdeel uitmaakt van de aandelenmarkt van New York’, gaat Chandhok verder met zijn uitleg. ‘Dus Ben Sulayem zegt we hebben controle maar de F1 zegt nee, dat heb je niet. Dit gaat verder rommelen’, voorspelt de analist.

F1 zit niet te wachten op elfde team

Nog een tweet die de teams irriteerde, was eentje over het openen van een aanmeldingsronde voor nieuwe teams. ‘Die tweet is wat de F1 echt, echt irriteerde’, zag verslaggever Ted Kravitz. ‘De teams vonden dat hij over de schreef ging. De FIA ​​die kandidaten uitnodigt om op de grid te komen? Dat is niet echt aan de FIA. Het is niet de taak van de FIA ​​om teams uit te nodigen voor de F1. Op dit moment zeggen de teams: nee, bedankt, Andretti.’

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes