Landen staken reddingsoperatie Turkije vanwege Turks geweld

WENEN/DUISBURG (ANP/DPA) – Landen staken hun reddingsoperaties in het aardbevingsgebied in Turkije door onderling geweld tussen Turken. Na Oostenrijk besloot ook Duitsland de inzet te onderbreken.

Het team van het Oostenrijkse leger spreekt van een steeds moeilijkere veiligheidssituatie, melden Oostenrijkse media. “Het verwachte succes van een levensredding staat niet in een redelijke verhouding tot het veiligheidsrisico”, aldus de strijdkrachten. Zij wijzen op toenemende agressie in Turkije. Er zou zelfs zijn geschoten, echter niet op de Oostenrijkse hulpverleners. Het team opereert net als andere buitenlandse rampenbestrijdingseenheden vanuit een basiskamp in de Turkse provincie Hatay.

De Duitsers zullen alleen nog uitrukken als er concrete aanwijzingen zijn dat iemand levend kan worden gered. Zij constateren steeds meer woede bij Turken door het groeiende gebrek aan water en levensmiddelen.

Ondertussen komen er meldingen uit het rampgebied over confrontaties tussen bewapende plunderaars en de politie. Bij Kahramanmaras zou een groep van zes het vuur hebben geopend. Agenten konden hen “neutraliseren”, melden Turkse media.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes