Horner denkt hardop: ‘Stel je eens voor dat er een Amerikaanse Verstappen was’

Christian Horner denkt dat de Verenigde Staten een Amerikaanse Max Verstappen nodig hebben. De teambaas van Red Bull Racing trekt daarmee de aantrekkingskracht van debutant Logan Sargeant in twijfel. De coureur uit Florida is de eerste Amerikaanse coureur sinds 2015, maar Horner weet niet of hij de sport nog populairder kan maken in zijn thuisland.

‘Stel je eens voor dat er een Amerikaanse Max Verstappen was’, denkt Horner hardop bij New York Post. ‘Wat we nodig hebben, is een jonge, getalenteerde en competitieve Amerikaanse coureur.’ Velen zien dat in Williams-coureur Sargeant, die in 2020 net naast het kampioenschap in de Formule 3 greep en vorig seizoen vierde werd in zijn debuutseizoen in de Formule 2.

Horner betwijfelt echter of Sargeant de impact kan hebben op zijn thuisland zoals men voorspelt. ‘Het is geweldig om hem erbij te hebben en hij is een getalenteerde jongeman, maar hij is beperkt in wat hij kan doen’, verwijst de Engelsman naar het feit dat Sargeant voor Williams rijdt. ‘Het probleem is dat als je veertiende of vijftiende wordt, je mensen niet echt opwindt.’

Horner: ‘Amerikaanse F1-coureur nodig die voor wereldtitels vecht’

Sargeant zou daarvoor een competitievere auto nodig hebben, denkt de Red Bull-teambaas. ‘Dan zou je hetzelfde krijgen als met Fernando Alonso in Spanje of Sergio Pérez en de reactie daarop in Mexico’, vermoedt Horner. Alonso en Pérez zorgden er allebei voor dat de Formule 1 populairder werd in hun land nadat zij meededen en ook succes boekten. ‘Dat is wat we nodig hebben, een Amerikaanse coureur die vecht voor overwinningen en wereldtitels’, besluit Horner.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes