Heel veel kandidaten van BBB en Ja21 zijn tweedehands

Tussen de provinciale kandidaten van de partijen BBB, JA21 en BVNL zitten opvallend veel politieke overstappers. 29 procent van de belangrijkste kandidaten van deze drie zijn actief geweest bij andere landelijke partijen, blijkt uit onderzoek van de politieke redactie van RTL Nieuws.

RTL Nieuws onderzocht de top 5 van de drie partijen BBB, JA21 en BVNL in alle provincies. Per partij gaat het dan om 60 kandidaten. De drie partijen doen allemaal voor het eerst mee aan de verkiezingen op 15 maart voor een nieuw provinciebestuur.

Het blijkt dat BBB veel aantrekkingskracht heeft op CDA’ers. BVNL biedt logischerwijs onderdak aan veel oud-Forummers. Net als JA21, dat daarnaast ook mensen weghaalt bij de VVD, 50Plus en PVV.

Bron(nen): RTL 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes