Canadese premier Trudeau staat achter neerhalen vliegend object

OTTAWA (ANP/RTR) – De premier van Canada, Justin Trudeau, is vrijdag ingelicht over een boven Alaska vliegend niet-geïdentificeerd object en stond achter de beslissing van de Verenigde Staten dat uit de lucht te schieten. Het object vloog boven het noordoosten van Alaska, niet ver van de grens met Canada.

Het is nog niet duidelijk wat het object was. Volgens het Pentagon vloog het op grote hoogte, had het de afmeting van een personenauto en leek het stuurloos. Piloten van gevechtsvliegtuigen die het object van dichterbij bekeken, concludeerden dat er geen personen aan boord waren. De woordvoerder van het Pentagon wilde vrijdag niet zeggen of het om een ballon ging, maar liet wel weten dat het “niet per se” een luchtvaartuig was.

Trudeau liet vrijdag op Twitter weten dat hij het besluit van de VS om het object neer te halen steunde. “Onze legers en inlichtingendiensten zullen altijd samenwerken om een veilige situatie te creëren”, aldus de premier over de banden met buurland de VS.

Het object dat vrijdag werd neergehaald was veel kleiner dan de enorme Chinese ballon die op 4 februari uit de lucht werd geschoten en volgens de Amerikanen door China werd gebruikt om te spioneren. De VS verwachten het onbekende object terug te vinden in Amerikaanse wateren, zodat meer duidelijk wordt.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes