Breekt Pérez in 2023? ‘Verstappen gaat hem niet helpen, maar wil geholpen wórden’

Sergio Pérez staat mogelijk voor zijn laatste jaar bij Red Bull Racing, zo denkt Renger van der Zande in FORMULE 1 Magazine. De Mexicaan voelt volgens de Nederlandse coureur de hete adem van derde rijder Daniel Ricciardo in zijn nek. Jeroen Bleekemolen denkt daarnaast dat Pérez zomaar zou kunnen breken naast Max Verstappen.

‘Max heeft vorig jaar besloten dat hij geen millimeter ruimte geeft aan Pérez’, concludeert Van der Zande aan de hand van vorig seizoen. ‘Hij gaat hem niet helpen, wil geholpen wórden. Hij is de leider van het team.’ Daarom denkt Van der Zande dat het wel eens het laatste jaar kan worden van Pérez. ‘Ricciardo staat niet voor niets als derde coureur opgelijnd. Pérez voelt die hete adem in zijn nek.’

Bleekemolen kan zich vinden in de woorden van zijn collega en doet een voorspelling. ‘Eerlijk gezegd verwacht ik dat Pérez dit jaar gaat breken. Dan kom je onder nog meer druk te staan en ga je op een andere manier werken en meestal niet de goeie.’ Van der Zande wil Pérez echter nog niet helemaal afschrijven. ‘Hij kan ook relaxed zijn, omdat hij denkt: dit zijn toch mijn najaren, ik ga ervan genieten. Misschien dat hij dan nog hard kan blijven rijden. Maar als Pérez het te serieus gaat nemen, dan gaat hij breken.’

Hamilton, Russell en Leclerc grootste bedreigers van Verstappen

Wat Pérez ook doet: Verstappen is volgens Bleekemolen wel titelfavoriet. Wie hem kunnen stoppen? Dat zijn Lewis Hamilton, George Russell en Charles Leclerc. ‘Die staan klaar om te winnen. Qua gevoel heeft Verstappen bij Red Bull het halve team overgenomen. Hij heeft alles naar zijn hand gezet, maar ook een commitment gemaakt door, toen het niet zo lekker liep, de keus te maken om te blijven. Je ziet dat als je zoiets doet en het begint te lopen, je heel sterk wordt.’

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes