Arrestaties in Turkije om instorten gebouwen na aardbevingen

ANKARA (ANP/AFP) – De Turkse politie arresteert steeds meer aannemers en andere betrokkenen in verband met het instorten van gebouwen door de aardbevingen maandag. Twaalf mensen zijn aangehouden voor in elkaar gezakte constructies in de provincies Gaziantep en Sanliurfa, melden Turkse media.

Door de krachtige bevingen stortten duizenden gebouwen in, wat woede heeft opgewekt over de slechte kwaliteit van de bouwwerken. In de eveneens getroffen provincie Diyarbakir zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor 29 mensen. Het Turkse ministerie van Justitie gaf aanklagers opdracht speciale onderzoeksbureaus voor misdrijven in verband met de aardbevingen op te richten.

Vrijdag hield de Turkse politie een aannemer aan van een omgevallen complex luxe hoogbouwflats in Hatay. Hij werd gearresteerd op de luchthaven van Istanbul toen hij naar verluidt het land wilde ontvluchten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes