Alonso onder de indruk van Stroll en doet gewaagde voorspelling over teamgenoot

Lance Stroll heeft het in zich om ooit wereldkampioen te worden in de Formule 1. Zo luidt het oordeel van kersverse teamgenoot Fernando Alonso. De twee zijn vanaf komend seizoen collega’s bij Aston Martin en Alonso heeft wel een hoge pet op van zijn jongere teamgenoot.

Op de officiële website van zijn team wordt Alonso gevraagd naar hoe het zou voelen als Aston Martin pas wint wanneer hij er zelf niet meer bij is. ‘Ik zal nog steeds erg trots zijn als het team wint zonder mij in de auto. Ik zal erg trots zijn op het proces en mijn bijdrage aan het project.’ Dat brengt hem bij zijn volgende punt: de kansen van teamgenoot Stroll.

De Canadees heeft het namelijk wel in zich om succes te boeken, denkt Alonso. ‘Met Lance heeft het team een ​​coureur die superjong en supergetalenteerd is en de mogelijkheid heeft om wereldkampioen te worden. Om hem dat te zien bereiken en daar een rol in te hebben gespeeld, of ik nu achter het stuur zit of niet, zal speciaal voor mij zijn’, stelt de Spaanse tweevoudig wereldkampioen.

Alonso kent ‘Ondergewaardeerde’ Stroll al jaren

Stroll is overigens geen onbekende voor de routinier. Zo maakte hij onderdeel uit van het Ferrari-programma toen Alonso daar nog coureur was. ‘Ik ken Lance al elf jaar. En ik ken zijn vader, Lawrence, al vele jaren. Hij is een goede vriend van mij. Ik ben een paar keer bij hem thuis in Canada geweest, we hebben verschillende sporten beoefend en genoten van de tijd die we samen doorbrachten.’

Los daarvan vindt Alonso dat Stroll een ondergewaardeerde kracht is binnen de Formule 1. ‘Hij heeft de snelheid en hij heeft het talent. Hij heeft het vele malen laten zien, vooral in natte omstandigheden. Ik herinner me de poleposition van Lance in Turkije (in 2020, red.) en enkele van zijn andere uitstekende prestaties op nat wegdek. Om op dat niveau te presteren in moeilijke omstandigheden moet je een speciaal gevoel hebben met de auto.’

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes