Advocaten Alec Baldwin: ‘Aanklagers hebben een fundamentele juridische fout begaan’

Volgens de advocaten van Alec Baldwin (64) heeft de openbaar aanklager in de Amerikaanse staat New Mexico ‘een fundamentele juridische fout’ gemaakt in de zaak tegen de acteur over de dood van cameravrouw Halyna Hutchins.

“De aanklagers hebben een fundamentele juridische fout begaan door meneer Baldwin aan te klagen op basis van een wet die ten tijde van het ongeval nog niet bestond”

Alec wordt eind januari door de aanklager in New Mexico formeel aangeklaagd voor dood door schuld. Een wapenwet waar de aanklager op toetst, zou volgens de advocaten van de acteur echter nog niet bestaan hebben ten tijde van de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust in oktober 2021. De wet wordt pas zeven maanden later opgenomen.

‘De aanklagers hebben een fundamentele juridische fout begaan door meneer Baldwin aan te klagen op basis van een wet die ten tijde van het ongeval nog niet bestond’, schrijven de advocaten in een brief volgens Amerikaanse media. Zij vragen de aanklager daarom het overtreden van deze wapenwet te verwerpen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes