Advocaat over interesse in Slot: ‘Ik had geprobeerd om weg te komen’

Dick Advocaat heeft vrijdagavond bij Veronica Offside gereageerd op de flirt van Leeds United met Arne Slot. De trainer van Feyenoord genoot concrete interesse van de Premier League-club. Zijn voorganger weet wel wat hij gedaan had, als Leeds voor hem was gekomen.

Zelf werkte Advocaat al in de Premier League. De gelouterde oefenmeester behoedde Sunderland van degradatie. Die periode maakte indruk op Advocaat. Nu Slot naar de topcompetitie kan, had zijn collega dan ook wel advies voor de Feyenoord-trainer. ‘Ik had geprobeerd om weg te komen.’

‘Als je in de Premier League aan de slag kan, dat is een totaal andere wereld’, legde Advocaat uit. De huidige trainer van ADO Den Haag legde uit waar het verschil hem in zit. ‘Daar draait echt álles om het voetbal. Alles wat mogelijk is, kan daar.’

Terwijl Slot bij Feyenoord voorzichtig moet zijn met zijn strijdkrachten, kan er in Engeland met krachten gesmeten worden, denkt Advocaat. Iets wat Slot wel eens zou kunnen bekoren. ‘Dat is in Nederland gewoon niet zo. Feyenoord heeft geen smalle selectie, maar als je naar de selecties in de Premier League kijkt, dan kan dat hier niet.’

Feyenoord laat Slot echter niet gaan. De Rotterdammers willen met de trainer strijden voor de landstitel. Al zet Advocaat daar vraagtekens bij. ‘Ik vind Slot een goede trainer, uitstekend zelfs. Wat gebeurt er als ze bedragen gaan betalen zoals bij Julian Nagelsmann? Die ging voor miljoenen naar Bayern München. Laten ze hem dan wel gaan?’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes