Aardbeving Turkije-Syrië: Kind uit puin gehaald in Armanaz, Syrië

Reddingswerkers blijven zoeken naar overlevenden van de aardbeving van maandag in Zuid-Turkije en Noord-Syrië. Het is bevestigd dat bijna 16.000 mensen zijn omgekomen en het dodental zal nog verder stijgen nu de reddings- en herstelwerkzaamheden een vierde dag duren. De kans om overlevenden te vinden onder het puin wordt steeds kleiner, aangezien de vrieskou een belangrijke factor is die de omstandigheden beïnvloedt. In Turkije heerst woede over de bewering dat de hulpdiensten te traag op het incident hebben gereageerd en dat sommige mensen dagenlang op hulp hebben moeten wachten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaf gisteren toe dat de regering enkele problemen had ondervonden, maar zei dat de situatie nu “onder controle” was. In Syrië is de hulpverlening bemoeilijkt door het jarenlange conflict dat de infrastructuur van het land heeft verwoest.

Credit Syria Civil Defence

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes