Zijn Manuel en Nicole uit Ik Vertrek nog altijd gelukkig op Bonaire?

Kapster Nicole (42) droomt al jaren van een leven op een paradijselijk eiland. Haar man Manuel (51) ziet zichzelf ook wel wonen op een plek ver weg van de bewoonde wereld en daarom vertrekt het koppel naar Bonaire om hun droom na te jagen. Maar elke dag verbouwen begint al snel zijn tol te eisen. Hoe is het nu met Nicole en Manuel uit ‘Ik Vertrek’?

“Over vijf jaar zullen we, onszelf kennende, wel weer met een nieuw project of nieuw idee bezig zijn”

Op een braakliggend terrein van 4.000 m2, liggend op een klif met uitzicht op zee, willen Manuel en Nicole op Bonaire een gastenverblijf, woonhuis én kapsalon bouwen. En dat allemaal in een tijdsbestek van anderhalf jaar. Dat Nicole geen ervaren doe-het-zelver is, ziet ze zelf niet als een probleem. Maar dag in dag uit klussen hakt er behoorlijk in en zet hun relatie onder druk.

Daarnaast blijft ook de gezondheid van Manuel een heikel punt. De 51-jarige heeft door een ongelukkige val uit een hoogwerker een hersenbeschadiging opgelopen en kan niet goed tegen te veel prikkels. Dat is ook een van de redenen dat ze een nieuw leven opbouwen op Bonaire.

Opgeven is geen optie voor Nicole en Manuel en na drie jaar heeft het koppeltje eindelijk wat rust gevonden. Hoewel de verbouwing nog altijd niet afgerond is, hebben ze inmiddels wel hun eerste gasten ontvangen. “Het is nu gewoon zeer fijn werken en genieten”, blikken ze terug op de website van Ik Vertrek. Gastvrouw en gastheer zijn voelt als ‘een natuurlijk iets’ voor het stel: “Je zorgt dat de gasten het naar de zin hebben en het geeft een goed gevoel om onze plek met mensen te delen.”

Daarnaast breidt de klantenkring van Nicole zich ook steeds verder uit. “Mensen bellen voor een afspraak, dat is echt fijn”, vertelt ze trots. “Ik ga dan ook graag op pad met mijn 2CV en de mensen vinden het fijn als ik voor kom rijden. Ze weten dan dat ze er na de behandeling weer mooi geknipt en/of gekleurd uitzien.”

Uiteraard mist het koppel Nederland, hun familie en vrienden. Maar ze weten dat ze hen altijd kunnen bellen. “Je vindt je weg daar wel in. Dat is niet altijd makkelijk, maar het hoort bij de keuze van het emigreren”, aldus Nicole en Manuel.

Voor nu genieten de twee enorm van alles wat ze meemaken op Bonaire, maar het duo sluit niet uit over een paar jaar weer hun spullen te pakken: “Over vijf jaar zullen we, onszelf kennende, wel weer met een nieuw project of nieuw idee bezig zijn. Dat kan overal zijn, maar voor nu eerst hier afmaken en nog meer mooie herinneringen maken op dit fijne eiland!”

Ik Vertrek is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij NPO 1. Kijk de afleveringen met Manuele en Nicole hier terug. Hoe het met Aadje en Richard gaat uit het eerdere seizoen zie je in onderstaande video:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes