Vuil prikken? Schoffelen? Nee, dit gaat Glennis Grace doen als taakstraf

Glenda Batta, zoals Glennis Grace eigenlijk heet, werd vorig jaar op 9 november veroordeeld voor haar aandeel in het veelbesproken supermarktincident. Tijdens de ruzie in de lokale Jumbo liepen de gemoederen zo hoog op dat het supermarktpersoneel lichamelijk werd toegetakeld.

Glenda was volgens de rechter de aanstichter van die gewelddadige middag in Amsterdam. En de supermarktmedewerkers “hadden geen schijn van kans en hebben pijn geleden”. Het gevolg: Glennis kreeg een taakstraf van 200 uur aan haar broek.

Vuil prikken?

Als het aan het OM had gelegen was die straf overigens iets forser geweest, namelijk 200 uur taakstraf plus een maand voorwaardelijke celstraf. De rechter was echter van mening dat de zangeres door alle negatieve media-aandacht al genoeg door de mangel was gehaald. Sinds het incident trekt Batta immers geen volle zalen meer.

Ook rees direct de vraag: wat gaat Glennis die 200 uur doen? Taakstraffen kunnen op meerdere manieren ingevuld worden, uiteenlopend van vuil prikken langs de snelweg en schoffelen, tot vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke instelling.

Nou, het hoge woord is eruit. Aan Shownieuws liet Grace weten dat ze in een verzorgingstehuis aan de slag gaat. Hetzelfde tehuis als waar haar inmiddels overleden vader zijn laatste dagen heeft doorgebracht. En, zo zegt de zangeres tegen Shownieuws, “een mooie en geschikte plek” waar ze “iets kan betekenen voor anderen”.

Wanneer ze aan de slag gaat in het tehuis wil Glennis Grace niet zeggen. Dit mede met het oog op ‘pottenkijkers’, aldus de Amsterdamse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes