Videoland komt met documentaire over prins Bernhard

Prins Bernhard staat centraal in een nieuwe Videoland-documentaire getiteld ‘Prins Bernhard’. De royaltydocumentaire zoomt verder in op de vraag wie de man van koningin Juliana nou eigenlijk was. De docu is vanaf 24 februari te zien bij Videoland.

“Mensen zijn ofwel voor of tegen Bernhard”

In Prins Bernhard is nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit onder andere de privécollectie van Bernhard te zien. Historici, journalisten, biografen en persoonlijke vrienden komen in het drieluik aan het woord en doen persoonlijke uitspraken over het leven van de prins. Onder anderen Maarten van Rossem, Gerard Aalders, Pieter Broertjes en Jan Tromp vertellen over Bernhard.

Regisseur Joost van Ginkel heeft Prins Bernhard geregisseerd. “Als filmmaker was het een bijzondere uitdaging om gedurende de vele interviews met Bernhard-kenners zijn karakter uit te diepen”, zegt hij over het maakproces. “Wat lastig is: mensen zijn ofwel voor of tegen Bernhard. Zijn vrienden zullen de film wellicht te hard vinden, de critici vinden het wellicht te zacht.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes