Van Hanegem over tijdstip: ”Ik vind het gekkenwerk”

Op karakteristiek enthousiaste wijze bespreekt Wessel Penning het voetbal van de afgelopen week met Willem van Hanegem. Vanuit één van de business units in De Kuip legt van Hanegem zijn ongeëvenaarde zienswijze over het voetbal op tafel. Na de tumultueuze slotfase van de bekerwedstrijd Feyenoord – N.E.C. gaan de twee natuurlijk in op de krankzinnige taferelen van afgelopen woensdag.

Van Hanegem kon niet geloven dat Feyenoord aan het einde van de wedstrijd de gelijkmaker nog moest incasseren: ”Hoe is het mogelijk? Zeker als je de vierde goal maakt dan denkt de tegenstander: het kan nooit waar zijn dat we alsnog weer gelijkmaken. En toch geef je zo’n goal weg. Als je in goeden doen bent en je speelt thuis dan mag niemand hier in De Kuip vier goals maken, niet eens twee.”

De oer-Feyenoorder ziet een enigszins zorgwekkende ontwikkeling ontstaan bij de spelers van Feyenoord. ”Ze denken allemaal: we zijn echt goed. Na de 0-1 gebeurt er een hoop waarbij ze niet bij de les zijn of net te laat zijn en dan valt het ineens helemaal de andere kant op. Ze moeten ervoor zorgen dat er geen ruimte is naar de laatste drie verdedigers, ze moeten aansluiten. Dan kom je niet in de problemen als je vol in de aanval bent en die bal wordt weggeschoten.”

Het duo staat ook stil bij het aanvangstijdstip van de bekerwedstrijd. Veel mensen moesten de strafschoppenserie aan zich voorbij laten gaan, omdat ze de laatste trein anders zouden missen. Van Hanegem is duidelijk: ”Ik vind het gekkenwerk. Ik weet niet wat de reden is. Het laatste tijdstip moet gewoon geschrapt worden. Als de tv-gelden zo belangrijk zijn, moet je ’s morgens maar beginnen. Het is niet in het belang van de supporters, maar van ESPN. Het maakt niet uit of wij kijken.”

De wedstrijd van aanstaande zondag wordt weer op een veel gunstiger tijdstip gespeeld. Om half 3 trapt Feyenoord af in Heerenveen. De ex-middenvelder is positief gestemd, maar maakt ook een kanttekening. ”Feyenoord speelt vaak goed tegen Heerenveen, ook al was Heerenveen in topvorm dan haalde Feyenoord vaak drie punten. Maar we hebben het al drie wedstrijden laten liggen. We hebben zo’n aanvallende ploeg, maar toch heb je vier punten uit vier wedstrijden. Speel dan voor de winst!”

Tenslotte doet een ander probleem zich voor in de verdediging aldus van Hanegem: ”Het centrum is heel voorzichtig in de opbouw. Ze spelen de bal voornamelijk breed en terug. Vorig jaar speelden ze direct naar voren. Het gemis van Trauner kan daarvan de oorzaak zijn. Hancko is een hele goede speler, maar hij speelt nu heel onzeker. Geertruida was tegen Ajax echt geweldig, maar daarna viel het tegen.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes