‘The Flash’-ster is klaar om ermee te stoppen

In de Verenigde Staten is gisteren de eerste aflevering van het laatste seizoen van The Flash (2014‑ ) uitgezonden. Als het aan hoofdrolspeler Grant Gustin ligt, is het na negen keer Barry Allen ook wel mooi geweest: “Ik ben klaar om ermee te stoppen”.

Arrowverse

De DC-serie over de bliksemsnelle superheld The Flash, in het dagelijks leven bekend als Barry Allen, werd in 2014 succesvol gelanceerd als onderdeel van het zogenoemde ‘Arrowverse’ (naar de serie over de gemaskerde boogschutter Oliver Queen). Een ontspoord wetenschappelijk experiment met een deeltjesversneller doet een superkracht ontwaken in de hoofdpersoon, maar de forensisch onderzoeker is niet de enige die nu tot buitengewone dingen in staat is…

Nieuwe uitdaging

Grant Gustin (ook bekend van Glee), de acteur die voor alle negen seizoenen tekende, geeft aan dat zijn bereidheid om te stoppen niet per se een negatieve reden heeft:

Het is alsof je klaar bent met de middelbare school; je hebt zin in nieuwe uitdagingen en wil door met je leven.

Grant Gustin

Gustin vult aan dat hij zich desondanks “altijd met The Flash verbonden zal blijven voelen”.

Laatste strijd

Het afsluitende negende seizoen van de serie pakt de verhaallijn op na de epische strijd met de ‘Reverse Flash’. Barry Allen en Iris West-Allen (Candice Patton) groeien weer sterker naar elkaar toe dan ooit tevoren, maar in dit laatste hoofdstuk krijgt het stel samen met hun team te maken met een aantal grote nieuwe bedreigingen, die hen dwingen om Central City nog een laatste keer te redden.

Later op Netflix

The Flash wordt in de VS uitgezonden op het netwerk van The CW, waar gisteren de eerste aflevering te zien was. Het uitzendschema van wekelijkse afleveringen loopt door tot begin mei. In Nederland zijn de eerste acht seizoenen van de serie te zien op Netflix. Een releasedatum voor seizoen 9 is nog niet bekend, maar de verwachting is dat we de afleveringen binnen enkele weken na de laatste uitzending van The CW kunnen verwachten, hopelijk rond juni dus.

  • Arrow (2012–2020) →
  • The Flash (2014‑ ) →
  • The Flash (2023) →

Nieuwe hoofdrolspeler

Rond die periode verschijnt er ook een bioscoopfilm over het personage. In die film van It-regisseur Andy Muschietti zal The Flash gespeeld worden door Ezra Miller. Of Warner Bros. nog door wil met Miller nadat hij meerdere keren werd gearresteerd, moet nog blijken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes