Temperatuurrecord in New York geëvenaard

De winter in New York is tot nu toe zacht verlopen en vrijdagochtend (lokale tijd) is een meer dan twintig jaar oud temperatuurrecord geëvenaard. Het werd in de ochtend al 16 graden in Central Park, een evenaring van het datum-warmterecord uit 2001, meldt de National Weather Service (NWS).

Ook het record op LaGuardia Airport werd geëvenaard. Met 15,6 graden was het daar wel iets minder warm. Meteoroloog James Tomasini van de NWS verwacht dat de temperatuur in Manhattan in de loop van de dag nog zal stijgen tot 64 graden Fahrenheit (17,8 graden), wat een nieuw record zou betekenen. Het record voor de maand februari zal vrijdag waarschijnlijk nog niet worden verbroken. Dat staat op 78 graden Fahrenheit (25,6 graden Celsius) en werd gemeten op 21 februari 2018.

In de stad New York is het tot nu toe een zachte winter. Er is veel minder sneeuw gevallen dan normaal voor de tijd van het jaar. De eerste sneeuw werd er pas op 1 februari gemeten, en dat was een record. Volgens Amerikaanse weerdiensten was de eerste sneeuw van de winter nog nooit zo laat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes