Spaan over Ajax’ goal tegen FC Twente: ‘Resultaat van doorlopend scannen’

Henk Spaan heeft donderdag met ongenoegen naar de teksten van Ron Jans na afloop van FC Twente – Ajax geluisterd. De oefenmeester deed de 0-1 van de Amsterdammers deels als toeval af en daar gaat de columnist van Het Parool niet in mee.

Hij is van mening dat Jans zijn ware aard naar boven komt na afloop van nederlagen, zo ook donderdagavond. ‘Hij vond het doelpunt van Kudus briljant, maar Tadić had hem nooit gezien, het veld in Enschede was prima en Álvarez had rood moeten hebben, dan hadden zij vast gewonnen. De pass van Tadić op Kudus was het resultaat van doorlopend scannen en technisch meesterschap, wat niet wegneemt dat wat mij betreft Tadić minstens de helft van de vrije trappen en corners ook eens door anderen laat nemen. Dit ziet eruit als het schieten van Ronaldo in zijn nadagen.’

Verder gaat Spaan ook nader in op de vermeende overtreding van Edson Álvarez op Virgil Misidjan. De FC Twente-aanvaller bleef op zijn benen staan en ging door en mede daardoor werden eventuele overtredingen van de Mexicaan niet bestraft. ‘De dubbele poging tot het neerleggen van Misidjan was het gevolg van een slome rotbal van Timber, die aardig speelde, maar op vrije dagen wat mij betreft concentratieoefeningen zou mogen doen’, aldus Spaan. ‘Een belangrijkere tactische ingreep van Heitinga dan het inbrengen van Conceição, was het verschuiven van Álvarez naar het middenveld, in plaats van Taylor met zijn wanten.’

Kudus en Salah-Eddine

‘Over Kudus zullen we voorlopig niet uitgepraat raken’, vervolgt Spaan in zijn column. ‘In de 37ste minuut had hij een van die formidabele passeeracties aan de zijlijn waarbij tegenstanders en hijzelf omvallen als pins op de bowlingbaan, maar de eerste die opstaat en altijd de bal aan zijn voet houdt, is Kudus. Kudus is Ajax’ beste voetballer en Heitinga zette hem neer waar hij rendeert. De beste Twent was Salah-Eddine, van Ajax en daarvoor van AZ.’

Weet Kudus ook tegen RKC het net te vinden? Zet in en ontvang 2,10 keer je inzet terug als de Ghanees wederom doel treft!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes