Schaatser Nuis wint bij wereldbeker Polen 1500 meter, Roest derde

TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) – Kjeld Nuis heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki de 1500 meter gewonnen. De 33-jarige schaatser van Reggeborgh bleef met 1.46,71 de Noor Peder Kongshaug en Patrick Roest voor.

Olympisch kampioen Nuis versloeg in zijn rit tegenstander en ploeggenoot Wesly Dijs. Die werd met 1.47,85 vijfde. Vooral de tweede volle ronde van Nuis was indrukwekkend met 27,0. Hij dook 0,70 seconden onder de tijd van Kongshaug (1.47,41).

Ploeggenoot Patrick Roest kwam in de rit tegen de Canadees Connor Howe, de leider in het wereldbekerklassement, tot 1.47,62. Howe moest met 1.47,81 genoegen nemen met de vierde plaats. De Canadees heeft met 227 punten nog een minieme voorsprong op Nuis, die tweede staat met 222 punten.

Hollaar

Louis Hollaar won eerder op de dag de 1500 meter in de B-groep. De 24-jarige schaatser van Reggeborgh bleef met 1.48,47 ploeggenoot Marcel Bosker 5 honderdsten van een seconde voor.

De wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki is de vijfde en voorlaatste wereldbeker van dit seizoen. Een week later vindt het zesde en laatste wereldbekerweekend van het seizoen eveneens plaats op de Poolse ijsbaan. Van 2 tot en met 5 maart zijn de WK afstanden in Heerenveen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes