Roxeanne Hazes niet aanwezig bij rechtszaak vanwege mentale gezondheid

Er lijkt geen einde te komen aan de eeuwigdurende Hazes-soap. Zo heeft de erfenis van wijlen André Hazes heel wat voeten in de aarde. Vandaag staan Rachel Hazes (52) en Roxeanne (30) lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank in Utrecht.

“Dat zou weer twee stappen achteruit betekenen, juist nu ik het gevoel heb een stap vooruit te hebben gedaan”

Roxeanne en een voormalig testamentair bewindvoerder hebben een zaak aangespannen tegen Rachel, omdat zij zich volgens hen ten onrechte voordoet als erfgename. Tijdens het kort geding vandaag wordt de eis voorgelezen. De schriftelijke uitspraak volgt op 23 februari. Roxeanne is ‘omwille van haar mentale gezondheid’ niet aanwezig in de rechtbank. “Dat zou weer twee stappen achteruit betekenen, juist nu ik het gevoel heb een stap vooruit te hebben gedaan”, aldus de zangeres in haar verklaring, die wordt voorlezen door haar advocaat Maarten Kox.

Kox stelt dat Rachel geen erfgenaam is, omdat er een echtscheidingsprocedure liep op het moment dat André overleed. Hier had Rachel open over moeten zijn toen Roxeanne 18 jaar werd. Volgens het testament zijn alleen Roxeanne en André erfgenamen van de hele erfenis. Roxeanne eist dat de rechtbank Rachel, die door de advocaten steevast met haar meisjesnaam Van Galen wordt aangeduid, verbiedt ‘op enigerlei wijze te afficheren als erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes’.

Het nabestaandenpensioen dat André op zijn dochter had afgesloten, wordt volgens Kox al dertien jaar lang opgestreken door Rachel. Bovendien zijn grote delen van de nalatenschap buiten de boedelbeschrijving gebleven na het overlijden. Dat gaat volgens de advocaat om tonnen. Volgens Maarten Russchen, de andere advocaat, verlegde Rachel Hazes inkomsten naar de bankrekening van Melvin Producties BV, waaronder royalties van haar zoon en dochter. 

Volgens Royce de Vries, die Rachel bijstaat tijdens het kort geding, was er geen sprake van een echtscheiding toen André overleed. De zanger en Rachel waren al overeengekomen om de procedure te staken. De Vries stelt dat Roxeanne is ‘misleid’ en onterecht het gevoel kreeg dat ze de enige erfgenaam is. 

De Vries zei ook tegen de rechter dat Rachel geen goederen heeft verzwegen tijdens de verdeling van de erfenis en dat ze wél recht heeft op de het intellectuele eigendom van het Hazes-repertoire. Ook zei hij: “Rachel was als goede moeder tevreden met alleen haar deel van de nalatenschap. Roxeanne heeft meer gekregen dan alleen het strikte deel waar zij na het overlijden van haar vader recht op had. “Zo heeft ze 4 ton ontvangen na de verkoop van de villa. Dat kan haar niet zijn ontgaan.”

En: “De verdeling van de nalatenschap is zeer zorgvuldig afgehandeld. Rachel heeft niets te verbergen voor haar kinderen.” Volgens De Vries is er sprake van ‘het onvermogen van Roxeanne om de stukken te wíllen begrijpen’. 

Rachel, die lange tijd haar mond hield gedurende de zaak, richtte zich tot Rob Israël, een voormalig testamentair bewindvoerder na het overlijden van André Hazes. “Ik vind het onbegrijpelijk dat er in 2018 wordt gezegd door meneer Israël, dat mijn zaak volledig eigendom en honderd procent van mij is”, aldus Rachel.

“De uitgeverij, de rechten, de naam van mijn zoon komen allemaal aan bod. Dat ik de naam Hazes gebruik terwijl dat eigenlijk niet mag”, aldus Rachel. Terwijl er volgens haar in 2018 is gezegd: “Jij bent honderd procent eigenaar van alles.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes