Roodhooft over eerste MTB-avontuur Van der Poel: ‘We waren hem 5 uur kwijt in cypriotische bergen’

Vanwege zijn indrukwekkende prestaties op de weg en in het veld, zouden we bijna vergeten dat Mathieu ook in het mountainbiken schittert en tot de absolute wereldtop hoort. Hij werd al eens Europees kampioen, veroverde brons op het WK en schreef reeds drie wereldbekermanches op zijn naam. Op zijn allereerste wedstrijd liep het echter behoorlijk mis.

In 2016 ging Van der Poel in de Sunshine Cup, een rittenkoers in Cyprus, voor het eerst proeven van het mountainbiken. Nog voor de wedstrijd plaatsvond, begon de miserie al. “Bij aankomst op de luchthaven bleken onze fietsen spoorloos”, vertelt ploegleider Christoph Roodhooft in knack.sportmagazine. “Eén dag voor de start kregen we pas onze fietsen terug.”

Daarna ging het pas helemaal verkeerd. “Mathieu wilde voor de wedstrijd het parkoers van de volgende ritten al eens verkennen. Ik zette hem af ergens in de Cypriotische bergen, en zou hem beneden met de camionette weer oppikken.”

Tijdens die verkenning belde Van der Poel plots naar Roodhooft omdat hij lek gereden was. “Daarna heb ik niets meer gehoord van hem, want het bakje dat we huurden om te kunnen bellen, werkte niet meer. We konden elkaar niet meer bereiken en ik had geen idee waar ik in die bergen moest beginnen zoeken.”

Roodhooft is maar liefst vier, vijf uur naar Mathieu op zoek geweest. “Ik was de wanhoop nabij, tot ik hem uiteindelijk vond op een rotsblok. Wat een opluchting!”

In de avond werd de eerste rit verreden, maar Van der Poel zag het niet meer zitten om te starten. “Hij herpakte zich nog net op tijd en eindigde uiteindelijk nog op een tiende plaats, puur op adrenaline. De volgende dag won hij en versloeg hij enkele toppers uit het mountainbikecircuit.”

 

Het bericht Roodhooft over eerste MTB-avontuur Van der Poel: ‘We waren hem 5 uur kwijt in cypriotische bergen’ verscheen eerst op Wieler Revue.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes