Red Bull: de nieuwe RB19 op Silverstone, maar niemand kan hem zien

De nieuwe eenzitter ging de baan op, maar niemand (of bijna niemand) kreeg hem te zien.

Red Bull nog steeds gehuld in mysterie. De langverwachte onthulling van de regerend Formule 1-kampioen eenzitter betrof eigenlijk alleen de kleurstelling die in 2023 het circuit op zal gaan. De RB19 is in feite nog niet publiekelijk onthuld, en het Brits-Oostenrijkse team lijkt nog steeds van plan om de werkelijke kenmerken ervan geheim te houden. Zozeer zelfs dat het hem op het circuit heeft uitgeprobeerd zonder hem aan iemand te laten zien.

Op vrijdag heeft Red Bull de eerste “filmdag” van het seizoen met de nieuwe auto uitgevoerd, door op Silverstone de door de FIA toegestane 100 km te rijden. En beide coureurs van het team kropen op die dag achter het stuur: zowel Max Verstappen, de regerend wereldkampioen, als Sergio Perez.

Het geheel werd door Red Bull zelf gedocumenteerd via social media, waar echter besloten werd om alleen zeer korte clips te publiceren waaruit de technische eigenschappen van de eenzitter niet te reconstrueren zijn.

Het geheim kan niet lang zo blijven, want de pre-season tests op 23, 24 en 25 februari in Bahrein zijn open voor de camera’s. Intussen is de duidelijke indruk dat Red Bull de nieuwe auto zo ver mogelijk buiten het zicht van de concurrentie wil voorbereiden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes