Prinses Amalia hoopt op verandering in beveiligingssituatie

PHILIPSBURG (ANP) – Prinses Amalia hoopt dat er snel verandering komt in de situatie rondom de bedreigingen waarmee ze in Nederland te maken heeft. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zei op de laatste dag van haar kennismakingsreis met het Caribisch deel van Nederland dat ze door een moeilijke tijd gaat en dat het niet blijvend zal zijn.

Wel vond Amalia het fijn dat ze tijdens de reis met haar ouders een beetje haar vrijheid terug kon hebben. Ze stelde een prachtige tijd te hebben gehad.

Vorig jaar werd bekend dat Amalia als gevolg van bedreigingen niet meer in Amsterdam kon wonen, waar ze studeert. De troonopvolgster stond op het punt om naar de hoofdstad te verhuizen, maar woont nog altijd huis. De Rijksvoorlichtingsdienst, de politie en het Openbaar Ministerie doen geen uitspraken over de beveiliging van de prinses van Oranje.

De beveiliging op het eiland leek ook flink opgeschroefd tijdens de Cariben-reis van het drietal.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes