Ook NPO krijgt klachten over anti-transgenderspotje op radio

Ook de NPO heeft de afgelopen week klachten ontvangen over het anti-transgenderspotje dat de afgelopen week op NPO Radio 1 te horen was. Dat heeft een woordvoerder van NPO vrijdag gemeld.

Het is niet bekend om hoeveel klachten het ging, maar ze kwamen bij verschillende kanalen binnen. Sommige klagers meldden zich bij de NPO, andere reacties werden gestuurd naar de redacties van programma’s waar het spotje voor of na werd uitgezonden. De NPO laat de klagers weten dat zij zich met een grief moeten melden bij de Reclame Code Commisie (RCC) en de Stichting Ether Reclame (STER), die de reclamezendtijd op de publieke zenders verkoopt.

De RCC buigt zich al over de kwestie, omdat ook hier al een “flink aantal” klachten binnengekomen is. In het spotje ageert een “moeder” tegen de nieuwe Transgenderwet. “Mijn dochter kan zich registreren als man, onze zoon als vrouw, dit kan zelfs onder de 16 jaar”, zegt de vrouw. “Geslacht is toch geen keuze?” Zij roept de Tweede Kamer op de wet tegen te houden.

Ook op sociale media worden veel opmerkingen gedeeld over de spotjes, die de hele week al op NPO Radio 1 te horen zijn. In het najaar leidde een campagne van Gendertwijfel.nl in abri’s ook tot een groot aantal klachten. Klagers vonden de reclame-uitingen oneerlijk, misleidend en transgenders op een onnodig kwetsende wijze neergezet.

De Reclame Code Commissie wees al deze klachten af vanwege de “ruime vrijheid van meningsuiting voor het verspreiden van politieke denkbeelden”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes