Ondertussen in de F1 | RB19 maakt eerste kilometers bij shakedown op Silverstone

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

RB19 maakt eerste kilometers bij shakedown op Silverstone

De nieuwe bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez heeft de eerste kilometers erop zitten. De RB19 werd op de vrijdag het circuit van Silverstone opgestuurd tijdens een shakedown. Onder het mom van een filmdag worden vaak de eerste dingen alvast getest voor het nieuwe seizoen, voor zover de reglementen dat toelaten. Zo moet er bijvoorbeeld wel met Pirelli-demobanden gereden worden.

Ferrari laat coureurs poseren met tenue voor nieuwe F1-seizoen

Nadat eerder AlphaTauri al liet zien hoe zij er komend jaar bij zullen lopen, heeft Ferrari dat niet veel later ook gedaan. Daar waar AlphaTauri gelijk de racepakken liet zien, houdt de andere Italiaanse renstal het vooralsnog bij de casual kleding. Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc tonen aan de wereld wat zij komend seizoen buiten de baan zullen dragen.

De Vries toont nieuw AlphaTauri-pak aan de wereld

Nyck de Vries en Yuki Tsunoda zijn voor het eerst gespot in hun nieuwe pakken van AlphaTauri. Het Italiaanse B-team van Red Bull Racing heeft via de officiële kanalen laten zien hoe de pakken er komend jaar uit komen te zien. Zaterdagavond om 23:30u wordt de nieuwe kleurstelling van 2023 gepresenteerd.

Bottas stuurt nieuwe Alfa Romeo alvast de baan op in Barcelona

Alfa Romeo is aanwezig in Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de nieuwe C43 voor het 2023-seizoen alvast wat ronde mag rijden. Valtteri Bottas neemt als eerste plaats in de door Ferrari-aangedreven bolide.

Tsunoda laat indrukwekkende voetbalskills zien in New York

Yuki Tsunoda is al in New York voor de presentatie van de nieuwe kleurstelling van AlphaTauri, die zaterdag plaatsvindt. Voordat hij zich weer volledig bezighoudt met de Formule 1, heeft hij eerst wat trucjes met een voetbal laten zien in de straten van de Amerikaanse stad.

AlphaTauri deelt sneak peek van nieuwe bolide

Met nog twee dagen te gaan tot de presentatie van de AT04-bolide geeft AlphaTauri alvast een klein voorproefje. Het team plaatste op de officiële Instagrampagina een foto van de unieke velgen. Het lijkt erop dat het team van Nyck de Vries en Yuki Tsunoda over een paar weken hiermee het asfalt opgaan.

Ricciardo trapt lol bij Ford: ‘Sorry voor mijn helmhaar!’

Daniel Ricciardo lijkt zich helemaal in zijn nopjes te voelen nu hij terug is bij Red Bull Racing. Zo was de Australiër woensdag aanwezig bij Ford voor een klein evenement voor het personeel. In een videoboodschap op Instagram laat de oud-coureur van onde

Bottas onthult nieuw helmdesign voor 2023

Valtteri Bottas heeft op zijn Twitterpagina zijn nieuwe helmdesign voor het 2023-seizoen onthuld. Het ontwerp is opnieuw bedacht door zijn vriendin Tiffany Cromwell. De Fin is zeer te spreken over het nieuwe design en het ziet er naar zijn mening ook snel uit.

Gasly geniet van gigantische chocoladetaart op zijn verjaardag

Pierre Gasly viert vandaag zijn verjaardag en geniet daarbij van een gigantische chocoladetaart. De Alpine-coureur kreeg slechts een handjevol kaarsjes op zijn taart, maar hij is op 7 februari 27 jaar geworden, dus eigenlijk hadden er 27 kaarsjes op moeten staan. Gasly zal ongetwijfeld een leuk feestje houden.

Ricciardo als vanouds weer de grapjas bij Red Bull

Daniel Ricciardo voelt zich alweer helemaal thuis bij Red Bull Racing. Dat was te zien toen de Oostenrijkse renstal wat beelden op moest nemen van de Australiër. Hij haalde alle danspasjes tevoorschijn en was als vanouds weer de grapjas.

Leclerc beleeft dag van zijn leven in oude Ferrari van Schumacher

Charles Leclerc heeft een geweldige dag achter de rug. De Monegask mocht op het Yas Marina-circuit de Ferrari, waarmee Michael Schumacher in 2003 wereldkampioen werd, aan de tand voelen. Leclerc genoot zichtbaar en liet de V10 eens even flink brullen.

De Vries mag 28 kaarsjes uitblazen

Nyck de Vries is vandaag 28 jaar geworden. De coureur uit Friesland is tevens ook de oudste ‘rookie’ van de Formule 1. Op 28-jarige leeftijd gaat De Vries dus beginnen aan zijn debuutseizoen in de koningsklasse. Bij de wintertest aan het einde van februari komt de Nederlander voor het eerst in actie in zijn nieuwe AlphaTauri-bolide.

Ferrari laat luid van zich horen

Nu de nieuwe auto’s hier en daar gepresenteerd worden, kan de Italiaanse renstal natuurlijk niet achterblijven. Via Twitter geeft Ferrari de eerste geluidjes weg van de nieuwe auto: ‘Opgestart en KLAAR voor het seizoen. Onze 2023 challenger brult voor het eerst tot leven’.

Pérez verliest kartrace tegen talkshowhost Jimmy Fallon

Na de RB19-presentatie in New York had Sergio Pérez zijn eerste raceverplichting, hij moest namelijk karten tegen talkshowhost Jimmy Fallon van de Amerikaanse talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Gekleed in de kleuren van Ford ging Fallon de strijd aan met de Red Bull Racing-coureur, en hij won. Dat werd natuurlijk uitbundig en op een grappige manier gevierd.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes