Oekraïne: Russische raketten door luchtruim Moldavië en Roemenië

KIEV (ANP/RTR) – Twee Russische raketten zijn vrijdagochtend door het luchtruim van Moldavië en vervolgens dat van NAVO-lidstaat Roemenië gevlogen voordat ze Oekraïne bereikten, zegt een Oekraïense topgeneraal. De raketten zouden vanuit de Zwarte Zee zijn gelanceerd.

Het Roemeense ministerie van Defensie meldt dat de informatie over de raketten niet is bevestigd. Rusland heeft nog niet gereageerd.

Vanuit meerdere plekken in Oekraïne komen vrijdag meldingen van Russische raketaanvallen. “Het luchtalarm in heel Oekraïne gaat al drie uur af”, verklaarde het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken omstreeks 10.30 uur. “De dag is begonnen met een grote Russische raketaanval.”

De Oekraïense topfunctionaris Michailo Podoljak roept vanwege de aanvallen opnieuw op tot westerse wapensteun. Hij pleit voor de levering van onder meer langeafstandsraketten en straaljagers. “Genoeg gepraat en politieke aarzeling”, schrijft de adviseur van president Volodimir Zelenski op Twitter.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes