Ocampos baalt van Ajax-periode: ‘Maand na mijn komst wist ik al hoe het zou gaan’

Lucas Ocampos kijkt met louter teleurgestelde gevoelens terug op zijn periode bij Ajax. De Argentijnse aanvaller werd in de eerste seizoenshelft gehuurd van Sevilla, maar van een succesvol avontuur bleek geen sprake. Ocampos kwam niet verder dan 114 minuten in Amsterdamse dienst en zelf is hij dan ook niet te spreken over het afgelopen halfjaar.

Tegenover de Spaanse media, onder meer geciteerd door La Colina de Nervion, spreekt hij over de afgelopen periode. Hij geeft toe dat hij het niet naar zijn zin heeft gehad in Amsterdam. ‘Ik verbleef in een hotel en een maand na mijn komst zag ik al dat het niet ging zoals verwacht en ik wist al hoe het zou aflopen. Daarom huurde ik niets. Sterker nog, ik raakte bevriend met de receptionisten (van het hotel, red.). Toen mijn vrouw als verrassing met de meisjes kwam en één van hen vroeg wanneer ik ging spelen, was het erg moeilijk om haar daar iets over te vertellen.’

Uiteindelijk speelde Ocampos 114 minuten voor Ajax. Een doelpunt maken of een assist leveren zat er niet in voor de Argentijn. Zelf verklaart hij nooit enige uitleg te hebben gekregen van iemand bij Ajax over het feit dat hij niet speelde. Het zorgde ervoor dat Ocampos daar behoorlijk van streek over was.

Ocampos komt later met verdere uitleg

Op een gegeven moment trainde hij dan ook niet meer met de groep mee. ‘Ze hebben mij nooit uitgelegd wat er is gebeurd, noch waarom ik niet speelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Ik ben sinds 2011 profvoetballer en weet wel hoe het gaat. Maar het is allemaal voorbij, ik ben nu gefocust op Sevilla. Als de tijd daar is, zal ik spreken, maar nu is Sevilla het belangrijkste.’

In de afgelopen zomer leek Ajax nog het volste vertrouwen te hebben in Ocampos. De technische beleidsbepalers van de club wilde de Argentijn zelfs kopen van Sevilla, maar de RvC stak daar uiteindelijk een stokje voor. Uiteindelijk werd hij gehuurd, waardoor Ajax – inclusief salaris – alsnog zo’n acht miljoen euro kwijt was aan de speler. In januari keerde hij terug bij Sevilla.

Weet Kudus ook tegen RKC het net te vinden? Zet in en ontvang 2,10 keer je inzet terug als de Ghanees wederom doel treft!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes