Kudus geniet van wisselwerking met Berghuis: ‘Dat maakt ons onvoorspelbaar’

Mohammed Kudus is blij met de invulling van zijn nieuwe rol als rechtsbuiten. De Ghanees international staat niet vastgeplakt aan de zijlijn, maar heeft juist een vrije rol, waarin hij ook regelmatig van positie wisselt met teamgenoten. Die vrijheid doet hem goed, zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

‘Het is voor mij een nieuwe positie, maar het belangrijkste is dat ik de vrijheid krijg om te spelen zoals ik wil spelen’, begint Kudus, na afloop van de bekeroverwinning op FC Twente. Trainer John Heitinga speelt daarin een belangrijke rol, aldus de middenvelder annex aanvaller. ‘De coach geeft mij die vrijheid. Ik voel me niet beperkt en doe mijn best voor het team.’

Daarin geniet Kudus vooral van de wisselwerking tussen hemzelf en Steven Berghuis, met wie hij regelmatig van positie wisselt. ‘Het fijne spelers hebben van positie kunnen wisselen en op dezelfde posities als ik kunnen spelen’, aldus de Ghanees, die Berghuis dus in het bijzonder uitlicht. ‘Soms sta ik op rechts, soms staat Berghuis op rechts. Het maakt ons onvoorspelbaar. Die vrijheid in het team is goed voor mij.’

Ook met Dusan Tadic heeft Kudus een goede klik op het veld. De Servische aanvoerder voorzag de matchwinner tegen FC Twente van de assist op zijn doelpunt en dat is volgens Kudus niet geheel toevallig. ‘Dat is één van Dusans kwaliteiten, de passes zien. Dus toen hij aan de bal kwam, wist ik dat gewoon de loopactie moest maken en dat ik dan de bal zou krijgen. En zo is het gebeurd.’

‘We moeten bij elkaar blijven’

De overwinning in Enschede was de derde onder Heitinga uit evenzoveel wedstrijden en ook de derde op rij. Dat doet Kudus en het team goed, vertelt hij. ‘Dat is zeker een enorme boost. Het is waar we horen, dit is hoe we willen spelen en hoe we wedstrijden willen winnen.’ Toch blijft Kudus met beide benen op de grond. ‘Er is nog een lange weg te gaan en nog veel wedstrijden te spelen. We moeten nu bij elkaar blijven tot het einde van het seizoen.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes