Kim Feenstra: ik ben niet homofoob, maar ik buig voor niemand

Kim Feenstra blijft achter haar woorden staan dat Pim Lammers “een ongelukkige keuze was” voor het Kinderboekenweekgedicht. Daarnaast beklemtoont zij dat ze “niet homofoob” is. Dat schrijft het model en de presentatrice vrijdag in een aantal berichten op Instagram.

Feenstra reageert hiermee op de doodsbedreigingen aan het adres van de auteur, nadat onder meer Feenstra en Monique Smit zinnen hadden gedeeld uit een verhaal dat Lammers bijna tien jaar terug schreef. De christelijke lobbygroep Gezin in Gevaar, die zegt “te strijden tegen de lhbti-dictatuur”, startte een petitie tegen de auteur. Het verhaal voor volwassenen gaat over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer.

“Bedreigingen zijn nooit okay”, aldus Feenstra. Maar ze blijft wel achter haar woorden staan. Toch stelt ze ook dat “dichterlijke vrijheid bestaat”. De hele rel rond Lammers ligt volgens Feenstra aan “verveelde journalisten die zitten te wachten op een hype waarover ze goed kunnen scoren”. Feenstra sluit haar reeks berichten af met de belofte dat ze zich “blijft uitspreken en ik buig voor niemand”.

Integriteit

Lammers kwam ruim een week geleden online onder vuur te liggen doordat onder anderen Feenstra en zangeres Monique Smit de quotes deelden en vraagtekens zetten bij de integriteit van Lammers. De bekroonde schrijver was juist gekozen voor het Kinderboekenweekgedicht omdat hij op een toegankelijke manier voor kinderen identiteit en diversiteit bespreekbaar maakt.

De woordvoerder van Monique Smit was de afgelopen week onbereikbaar voor commentaar. Het is niet duidelijk of zij het verhaal Trainer in zijn geheel heeft gelezen. De zus van Jan Smit heeft inmiddels wel haar sociale media voorzien van een slotje, zodat niet iedereen haar posts meer kan lezen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes