Jans baalt: ‘De gelukkigste heeft gewonnen, niet de betere’

FC Twente-trainer Ron Jans vindt dat donderdagavond niet ‘de beste’, maar ‘de gelukkigste’ ploeg won in het bekerduel tussen zijn club en Ajax. Daarnaast is de oefenmeester van mening dat een moment van sportiviteit van aanvaller Virgil Mididjan wordt afgestraft.

Lange tijd vond Jans dat FC Twente het betere van het spel had, totdat Ajax op 0-1 wist te komen. ‘Tot dat moment had ik eerder het gevoel dat wij op 1-0 zouden komen. Dan valt-ie aan de andere kant en ben ik het wel eens met de conclusie dat de eerste die zou scoren, een goede kans maakte om te winnen’, zegt Jans in een reactie tegenover ESPN.

Jans zag dat de wedstrijd – na een nerveus begin van FC Twente – kantelde na balverlies van Ajax-verdediger Jurriën Timber. ‘Misidjan kon door, hij werd eerst geremd door Álvarez, daarna ontwijkt hij de tackle, anders was hij in een veel betere situatie gekomen. Misschien moet je dan gewoon gaan liggen. Daarna vind ik dat wij vier à vijf goede mogelijkheden hebben gehad om op 1-0 te komen.’

Scheidsrechter Danny Makkelie gaf tegenover Jans aan dat hij voordeel aan Misidjan gaf en zodoende kon hij daarna geen kaart meer geven. ‘Dat lijkt mij dat het nog best kan. Misschien moet hij slimmer zijn, maar dan wordt sportiviteit dus afgestraft. Het leven is niet altijd eerlijk, daar is dit een voorbeeld van.’

Jans zag dat Ajax weinig wist te creëren

Over de wedstrijd verder geeft de verliezend trainer aan dat hij vond dat Ajax weinig wist te creëren in De Grolsch Veste. ‘Ik denk dat de gelukkigste vandaag heeft gewonnen, niet de betere. Wat ons opbreekt, is dat we toch wel aardig wat schietkansen hebben gehad en een paar goede situaties in de zestien van de tegenstander. Het lukt op dit moment maar niet om daarin effectiever te worden. Want maken wij die eerste, dan denk ik dat wij door zijn.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes