Felle kritiek op ‘arrogante’ Van de Graaf na hoofdrol in bekerduel

Bij de bekerwedstrijd tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles (1-0) was er een negatieve hoofdrol voor scheidsrechter Edwin van de Graaf. Na afloop klonk er vernietigende kritiek op de leidsman.

Van de Graaf verzuimde om Go Ahead een duidelijke strafschop te geven, na een overtreding op Sylla Sow, en trok ook met een aantal andere beslissingen de aandacht. In de achtste finales van het bekertoernooi was er nog geen VAR om de scheidsrechter, die vanuit zijn woonplaats Voorburg met de bakfiets naar het ADO-stadion was gekomen, te corrigeren.

De hulp van de VAR had Van de Graaf donderdag goed kunnen gebruiken, zo concludeerden de analisten van ESPN na afloop. Bij het terugkijken van het penaltymoment zei Kees Luijckx: ‘Het kan zijn dat het zicht hem net wordt ontnomen, maar dit is wel héél duidelijk, hoor. Ongelooflijk dat dit geen penalty is.’

Kwakman

Voor Kees Kwakman was het niet zo’n verrassing dat Van de Graaf in de fout ging. Hij is sowieso geen fan van de arbiter. ‘Van de Graaf laat best wel veel doorspelen’, zei Kwakman. ‘Na Nijhuis is hij degene die het minst fluit van alle scheidsrechters. Ik vind een scheidsrechter die veel door laat spelen niet erg, maar dan de hele tijd dat handje van “opstaan”. Dat heb ik al eens geroepen, maar dat vind ik behoorlijk arrogant overkomen. En hij doet dat nog steeds.’

‘Je kan als scheidsrechter een keer miszitten, dat is helemaal niet erg’, vervolgde Kwakman. ‘Maar als speler begint het vervelend te worden als hij alles wegwuift. Dat arrogante is niet erg als je steeds goed zit, maar als je een hele wedstrijd mis zit, dan ziet dat er niet echt lekker uit. Dan mist hij ook nog eens een honderd procent penalty… Dan moet je niet op het veld staan alsof je het allemaal heel goed ziet, want dat was vandaag in ieder geval zeker niet het geval.’

Kwakman stond als speler van FC Volendam ook al eens lijnrecht tegenover Van de Graaf. ‘Deze scheids heeft nog nooit voor ons gefloten, die Van de Graaf. Het is echt on-ge-kend’, mopperde de voormalig middenvelder in 2017 na een duel met NAC Breda. ‘En dan met zo’n arrogante kop het veld aflopen en geel geven als je protesteert… Ja, echt ongelooflijk.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes