Dít is de winnaar van De Slimste Mens

In de laatste aflevering van de finaleweek van ‘De Slimste Mens’ staan Martin Rombouts (30), Mátyás Bittenbinder (30) en Anniek Pheifer (45) lijnrecht tegenover elkaar. Alle drie willen ze de titel winnen, maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

Bioloog Mátyás is de eerste die het veld moet ruimen, wat betekent dat Martin en Anniek tegen elkaar moeten strijden in de grande finale. Anniek gaat de finale in met 278 seconden en Martin met 346 seconden. Een verschil dat volgens Philip Freriks ‘nog helemaal niks wil zeggen in dit stadium’. 

Dat hij daar gelijk in heeft, blijkt al snel. Anniek mag het spits afbijten, maar lijkt op een gegeven moment last te hebben van een black-out. Martin daarentegen is flink op dreef. Tóch staan de twee uiteindelijk aardig gelijk: Martin blijft over met 32 seconden en hoeft slechts 2 goede antwoorden te geven en voor Anniek geldt precies hetzelfde.

Helaas voor Anniek laat Martin niks voor haar over. Bij de vraag ‘Wat weet je van een jachtluipaard?’ schreeuwt hij bijna de antwoorden ‘cheeta’ en ‘het snelste dier op de aarde’. Daarmee wordt hij gekroond tot de grote winnaar van dit seizoen. 

Hoewel ze niet heeft gewonnen, is Anniek wel hartstikke ver gekomen. En dan te bedenken dat ze in eerste instantie niet mee wil doen:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes