De op twee na duurste voetballer ooit verpietert op de bank bij Aston Villa

Aston Villa-manager Unai Emery is vrijdag op zijn persconferentie ingegaan op de pijnlijke situatie van Philippe Coutinho. De laatste basisplaats van de Braziliaan in de Premier League dateert alweer van oktober.

Coutinho kwam in januari 2022 in eerste instantie op huurbasis over van Barcelona, op voorspraak van oud-ploeggenoot Steven Gerrard. In zijn eerste maanden terug in Engeland maakte Coutinho een prima indruk. Villa besloot afgelopen zomer daarom de optie tot koop ter waarde van twintig miljoen euro in zijn contract te lichten.

Dit seizoen begon Coutinho nog wel als basisspeler, maar de dribbelaar deelde in de malaise bij het zwak presterende Villa. Uiteindelijk kostte dat Gerrard zijn baan. Zijn opvolger, Unai Emery, heeft voorlopig geen oog voor Coutinho. In zijn eerste tien officiële duels als manager van Villa zette hij Coutinho slechts één keer in de basis, in de FA Cup tegen Stevenage mocht hij een uurtje meedoen. In de Premier League moet de Braziliaan het met invalbeurten doen, maar ook daarin laat hij nog geen verpletterende indruk achter.

Het is een pijnlijke periode voor Coutinho, die begin 2018 nog voor 145 miljoen euro van Liverpool naar Barcelona vertrok, een bedrag dat via bonussen overigens nog behoorlijk kon oplopen. Daarmee is hij nog altijd de op twee na duurste voetballer aller tijden, achter Neymar en Kylian Mbappé. Vijf jaar later verpietert hij dus op de bank bij de nummer elf van de Premier League. De 21-jarige Jacob Ramsey krijgt op zijn positie de voorkeur.

Emery werd vrijdag gevraagd naar de situatie van Coutinho: ‘Hij werkt hard op de training met een nederigheid die bijna niet voor te stellen bij een speler die zoveel jaren in de absolute top heeft gespeeld. Daardoor is hij van belangrijke waarde voor mij. We zullen proberen hem te helpen om weer de beste versie van zichzelf te worden.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes